Graag wil ik me via deze weg even voorstellen aan de judoka en ouders/verzorgers. Mijn naam is Peter  Vleerbos en ik ben sinds deze zomer de hoofdtrainer bij JC Landsmeer. Sinds mijn 5e jaar doe ik aan judo en dat is volgend jaar dan 50 jaar geleden. Ik ben geboren en opgeroeid in Almelo en ben in 1993 verhuisd naar Amsterdam. Op mijn 16e jaar (1986) werd ik Nederlands Kampioen judo. In die periode heb ik veel wedstrijd judo gedaan, ook internationaal. Dat was vaak flink afzien. Op de zondagochtenden reed mijn vader vanuit Almelo naar Hoogvliet 2 uur heen, 2 uur trainen en 2 uur terug naar huis. Je moet er heel wat voor over hebben om goed te worden. Toen ik in Amsterdam neerstreek ben ik gaan judoën bij Judoschool van Heest in de Jordaan. We hebben in die periode bijna elk jaar meegedaan met de befaamde West-Friese judocompetitie. Ook dit jaar doen we met onze club mee met de WFJC.

Pakweg 6 jaar geleden stopte ik als functioneel beheerder bij Parkmobile en stond ik op een punt om het anders aan te pakken. Ik wilde mijn droom waarmaken en heb toen de CIOS opleiding voor judoleraar gevolgd. Ondertussen heb ik een aantal dan-graden behaald en ben nu 5e dan judo. Naast JC Landsmeer geef ik ook les bij Judoschool Onaji in Amsterdam-oost en bij de Sportvereniging Kodokan in Purmerend.

De afgelopen jaren hebben meerde judoka hun zwarte band behaald met het judo zoals ik dat graag doorgeef. Judo gaat van generatie op generatie door. Ik heb mijn judo van sensei Mas Blonk (8e dan). Mijn ambitie bij JC Landsmeer is om er een mooie judoclub van te maken, geheel volgens de leer van Jigoro Kano, de grondlegger van het judo. Dat houdt in dat er aandacht wordt gegeven aan pedagogiek (opvoedkunde bij de jeugd judoka), aan de krijgskunst (de kata vormen om je zwarte band te behalen) en aan de randori/shiai (wedstrijden). Zo kunnen de jeugd judoka 4x per jaar mee doen met een Amsterdams Shi Hougaku toernooi. Daarnaast hebben we onze eigen clubkampioenschappen en de senioren doen mee in de WFJC.  

Previous Post

Geen jeugd judolessen in de herfstvakantie

Next Post

WFJC eerste Ronde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − drie =

Scroll to top