Zwarte band examens

Beverwijk 25-11-2023
 
Afgelopen zaterdag zijn er drie judoka van Judoclub Landsmeer geslaagd voor hun zwarte band, tijdens de judo examens van district Noord-Holland. Het begon pakweg 12 jaar geleden toen Rob, Wessel en Florian begonnen als 5-jarige met de eerste stapjes op de judomat.
 
Vanaf 16 jaar mag een judoka examen doen voor de zwarte band, het is voor elke judoka de beloning van jarenlang hard werken. Wessel en Florian (die momenteel studeert in Rotterdam) hadden genoeg wedstrijdpunten waardoor ze het onderdeel “kata” niet hoefde te laten zien.
 
De jongens zijn zo gedreven dat de avond ervoor nog stiekem werd getraind in de dojo op het sportpark. De boksers die zaterdagochtend gebruik maken van de dojo zagen dat er iets niet in de haak was en dachten dat er ingebroken was. Na wat rond te vragen kwamen we erachter dat het niet de Sint & pieten of inbrekers waren maar Wessel en Florian. Die extra training heeft geleid tot een prachtig examen en Wessel kreeg een dikke 8 van de examinatoren.
 
 

Hiernaast het examen van Wessel (boven) en het examen van Florian (onder).

Rob deed een volledig examen dus alle technieken staande en op de grond (Tachi- & ne-waza) en het onderdeel “kata”. Jamal (die vorig jaar al zijn zwarte band haalde) was zijn maatje. Ook Rob deed een mooi examen waarmee ook hij de 1e Dan judo behaalde.

Hiernaast het staande en grond examen, onder het “kata” gedeelte van Rob.

Sem ging op voor zijn 2e Dan maar helaas werd het grondwerk (ne-waza) niet voldoende beoordeeld. Dit onderdeel mag Sem op 16 maart opnieuw doen. Heren van harte gefeliciteerd het is jullie gegund. Op YouTube kunt u de verrichtingen van de heren nog eens bekijken.   

Previous Post

Nieuwe Judo Lestijden

Next Post

WFJC tweede Ronde

Scroll to top