Tweede ronde WFJC

Zaterdag 9-12-2023 werd de 2e ronde van de WFJC gehouden in het Noord-Hollandse plaats Tuitjenhorn. Geheel in het Hollandse weer (met veel regen en harde wind) werden we verwacht om 18:00 uur voor de weging. Het hele team is compleet en iedereen was netjes op gewicht. Dus konden we ons opwarmen voor het eerste duel tegen Budoclub Hajime uit Alkmaar. De eerste 3 partijen werden eenvoudig gewonnen omdat de tegenstander geen judoka had in deze 3 gewichtsklassen. Daarna was Wessel aan de beurt zoals altijd stond hij sterk te judoën en won zijn partij. Ook zijn broer Rob wist de punten onze kant op te schuiven. Helaas moest Jamal zijn meerdere erkennen en verloor de wedstrijd. Maar Twan in het zwaargewicht wist wel zijn partij te winnen. 

De tweede partij tegen de thuisploeg Ebi-sport werd ook door ons gewonnen. Helaas moesten we tegen Bos-sport erkennen dat we niet alles wisten te winnen en zij wonnen dus van ons. De laatste partij ging tegen de sterke mannen van Judoschool Cees Veen. Maar wij trokken aan het langste eind en wonnen deze partij met 8 tegen 6. Kortom het was weer een geslaagde avondje judo in de West Friese Judo Competitie. Onze dank gaat ook uit naar Cees “de Rots” Slewe onze vaste scheidsrechter (en dat wij er een hebben kunnen niet alle clubs zeggen!!).

Door het geweldige optreden van onze judoka staan we nu op een eerste plaats in de 1e klasse van het WFJC team. Een mooie prestatie van een team dat dit jaar voor het eerst weer mee doet in deze competitie!!

Previous Post

Zwarte band examens

Next Post

Judo examens jeugd 6 en 15 februari

Scroll to top